Eskrimin Kalbi BEÜ’de Atıyor

Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Eskrim Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. BEÜ Farabi Kampüsü Spor Salonunda, 16-18 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Şampiyonanın teknik toplantısı, 15 Nisan Çarşamba günü Tahir Karauğuz Konferans Salonunda düzenlendi. Türkiye’nin 43 üniversitesinin kadın ve erkek takımları ile temsil edileceği karşılaşmalar Epe, Flöre ve Kılıç kategorilerinde yapılacak. Şampiyona, 16 Nisan’da saat 09.30’da Erkekler Kılıç Ferdi karşılaşmaları ile başlayacak. Bayanlar Epe Ferdi ve Bayanlar Flöre Ferdi karşılaşmaları ilk gün boyunca devam edecek. Şampiyonanın ikinci günü olan 17 Nisan’da saat 09.30’da başlayacak olan karşılaşmalar Erkekler Epe Ferdi, Erkekler Flöre Ferdi, Kadınlar Kılıç Ferdi, Erkekler Kılıç Takım, Kadınlar Epe Takım, Kadınlar Flöre Takım kategorilerinde gerçekleştirilecek. Şampiyona, 18 Nisan Cumartesi günü saat 09.30’da başlayacak olan Erkekler Epe Takım, Erkekler Flöre Takım ve Bayanlar Kılıç Takım karşılaşmaları ile sona erecek. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesinin şampiyonanın ev sahibi olması dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Üniversite Sporları Federasyonunun bir şampiyonasına daha ev sahipliği yapmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz ve bu bağlamda Federasyonumuza teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin önemli üniversitelerinin ve sporcularının bir araya geldiği bu şampiyonanın en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için Üniversitemizin tüm olanaklarını seferber ettik. Sporcuların Üniversitemizde ve Zonguldak’ta keyifli zaman geçireceklerine inanıyorum. Şampiyonanın dostluk ve barış içerisinde centilmence tamamlanmasını temenni ediyor; katılan tüm takımlara başarılar diliyorum.” Eskrim Şampiyonasında Birinci Gün Sonuçları Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Eskrim Şampiyonasında birinci gününün sonunda dereceler; Bayanlar flöre 1. İREM KARAMETE (Özyeğin Üniversitesi) 2. GİZEM KARACA (Zirve Üniversitesi) 3. ÖVGÜ DOĞRUYOL (Zirve Üniversitesi) 3. CANAN KORMAZ (Gazi Üniversitesi) BAYAN EPE 1. ASLIHAN KAYABAŞ (Kocaeli Üniversitesi) 2. BEGÜM ATAKER (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi) 3.LOTUS TÜZÜN (Koç Üniversitesi) 3.DİLARA ÜNAL (Kocaeli Üniversitesi) ERKEK KILIÇ 1. ENVER YILDIRIM (Ankara Üniversitesi) 2. BAHADIR SİNAN (Çankaya Üniversitesi) 3. HAKAN AKGÜN (Dumlupınar Üniversitesi) 3. KERİM BEĞENİRBAŞ (Dumlupınar Üniversitesi)